grid1

Pilates

Pilates Reformer

Pilates ReformerΤο Pilates Reformer εφευρέθηκε από τον ιδρυτή του Pilates, Joseph Pilates. Πρόκειται για ένα κρεβάτι που μοιάζει με επίπεδη πλατφόρμα, η οποία μετακινείται μπρος-πίσω, μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Η μετακίνηση της πλατφόρμας γίνεται σε συνδιασμό με τα ελατήρια που βρίσκονται ενσωματομενα στο μηχάνημα και σε συνδυασμό με το σωματικό βάρος και την αντίσταση των ελατηρίων, το αποτελέσματα της άσκησης είναι πολύ γρήγορα και θεαματικά. Στο συγκεκριμένο μηχάνημα, υπάρχει επίσης η δυνατότητα να ρυθμίζεται σύμφωνα με το ύψος, τη δύναμη, την ευλυγισία ή το επίπεδο της φυσικής κατάστασης του κάθε αθλούμενου, ώστε να προσαρμόζεται η κάθε άσκηση στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασκούμενου, και να αποφεύγονται τυχών τραυματισμοί, απο λανθασμένη τεχνική στην εκτέλεση τους. Ενδυκνειται και αναφερεται σε ολες τις ηλικιες.

Μέχρι 4 άτομα

Περισσότερα

Pilates Chair

Pilates ChairΗ Pilates Chair εφευρέθηκεαπότον Joseph Pilates. Μοιάζει με μια καρέκλα συμβατική και αποτελείται από μία σταθερή βάση πάνω στην οποία καθόμαστε και 2 πεντάλ στο κάτω μέρος που καλύπτονται από μαλακά μαξιλαράκια και στα οποία τοποθετούμε τα χέρια ή τα πόδια μας ανάλογα με την άσκηση που θέλουμε να εκτελέσουμε.

Τα πεντάλ συνδέονται με 2 ελατήρια που είναι ενσωματωμένα στην καρέκλα και ανάλογα με το ύψος που τοποθετούνται κάνουν την άσκηση πιο εύκολη ή πιο δύσκολη. Οι ασκούμενοι ανάλογα με την άσκηση μπορούν να είναι καθιστοί, ξαπλωμένοι ή και όρθιοι πάνω στην καρέκλα ή στο πάτωμα πιέζοντας τα πεντάλ.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ασκήσεων στην καρέκλα και όλες επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση του κορμού, των άνω και κάτω άκρων καθώς και στην σταθεροποίηση της περιοχής γύρω από τον ώμο και τη λεκάνη. Στοχεύουν επίσης στην κινητικότητα της Σ.Σ, στη δύναμη αλλά και τη διευκόλυνση διαφόρων λειτουργικών δραστηριοτήτων της καθημερινότητας.

Περισσότερα

Spring Board

Spring BoardΤο spring board είναι μια εναλλακτική πρόταση με την οποία μπορείς να δουλέψεις ένα μεγάλο μέρος ασκήσεων που προέρχονται από το Cadillac, ένα από τα βασικά κρεβάτια του Pilates.

Σχεδιάστηκε από την Ellie Herman και αποτελείται από μια ξύλινη επιφάνεια που τοποθετείται στον τοίχο και πάνω σε αυτή υπάρχουν γάντζοι σε διάφορα επίπεδα από κάτω προς τα πάνω στους οποίους βάζουμε τα ελατήρια που χρησιμοποιούμε. Υπάρχουν ελατήρια για τα χέρια και για τα πόδια και μέσω των διαφόρων ασκήσεων που εφαρμόζονται πάνω σε αυτό προσφέρεται μυική ενδυνάμωση, ελαστικότητα και σύσφιξη. Όλα αυτά πετυχαίνονται στηριζόμενοι πάντα στις 8 βασικές αρχές του Pilates που είναι:

Περισσότερα

Η εταιρεία

  • Το Wellnessfit ειναι ο διακριτικός τίτλος της Ε. ΚΡΕΤΣΗ – Ε. ΣΟΥΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με τα παρακάτω στοιχεία
  • Επωνυμία: Ε. ΚΡΕΤΣΗ – Ε. ΣΟΥΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    Αριθμός Γ.Ε.ΜΗ: 129111601000
    Διεύθυνση Έδρας: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 65, 15231, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΑΤΤΙΚΗ
  • Περισσότερα

Τελευταία Νέα

Θεραπεία μέσω PILATES

"Το θεραπευτικό Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική...